Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Webfejlesztés lehet az üzleti siker kulcsa Felsőörs Veszprém megye

A technikai SEO a webfejlesztés és honlap optimalizálás alapja
 
Ha azt szeretnénk, hogy webhelyünket könnyebben megtalálják a keresőmotorok, a honlap optimalizálás részeként nagy figyelmet kell fordítanunk a technikai SEO beállításokra.
 
Webhelyeknek természetesen a felhasználók örömére és segítségére kell lennie, de a tulajdonosok azért hozzák létre őket, hogy pénzt keressenek vele, ez pedig csak úgy lehetséges, a megtalálják őket a keresőmotorok. Ehhez azonban nem árt megkönnyíteni a dolgukat, úgymond a kedvükben járni.  A SEO (keresőoptimalizálás) az a folyamat, amely ezt eléri, amelynek célja a honlap optimalizálása a keresőmotorok igényei szerint. Az optikai tuning, a webdizájn és a jó minőségű tartalom csak a feladat egy része. A gyakran még keményebb munka a motorháztető alatt zajlik. Ez a háttérmunka a technikai SEO.
Még a jó minőségű termékekkel rendelkező, bejáratott középvállalatok is gyakran meglepődnek azon, hogy régóta működő weboldaluk milyen kevés látogatót vonz, és milyen kevés bevételt generál. A vadonatúj oldalakkal induló vállalkozások sincsenek könnyű helyzetben, ha ki akarnak tűnni a tömegből.
Egy webhelye sikerének kulcsfontosságú beállítócsavarjai a leglátványosabb tartalom mellett is elengedhetetlenek. Technikai SEO nélkül nem Ferrarink van, hanem csak gyönyörű alkatrészek egy halomban.
 
Fontos szempontok a technikai SEO-hoz
 
A technikai SEO sohasem fejeződik be, mert a keresési szokások, a keresőmotorok beállításai időről időre változnak.
Jelenleg három kulcsfontosságú terület van, amin helyt kell állni a honlapoknak:
  • Mennyire működik az oldal mobileszközökön?
  • Mennyi ideig tart, amíg a felhasználónak minden tartalom megjelenik a képernyőn?
  • A keresőmotorok könnyen indexelhetik az összes tartalmat?
A technikai SEO egy jól bevált eszköz, amellyel jelentősen javítható a vállalati tartalom megjelenítése a háttérben.
 
Mikor van tehát szükség technikai SEO-ra?
 
A gyengülő látogatószám mindig gyanúra ad okot. A webhelyek üzemeltetői valamivel pontosabb nyomokat találhatnak a Google Search Console-ban. Ez egy ingyenes eszköz, de az adatainak értelmezése speciális ismereteket igényel. A következő szempontok ezért áttekintést nyújtanak arról, hogy miről is szól a technikai SEO.
Ha a keresési eredményoldalak tetején szeretne játszani, nem szabad elhanyagolni a háttérben megtalálható finom technikai beállításokat.
 
7 kulcsfontosságú pont a webhely műszaki ellenőrzőlistájához
 
  • Biztonságos átvitel: Az URL-címe "https://" helyett "http://"-vel kezdődik? Ekkor a Google nem biztonságosnak jelöli meg az Ön webhelyét – ami negatívan hat a helyezésre, mert az adatátvitel sérülékeny. Mindeközben még a szükséges SSL-tanúsítvány típusa is szerepet játszik.
  • Mobiloptimalizálás: feltétlenül szükséges, mivel a keresések többsége mára mobilon történik. A reszponzív kialakítás elengedhetetlen – az ilyen típusú webhely automatikusan alkalmazkodik a különböző képernyőformátumokhoz, és könnyen használható kis okostelefonokon is.
  • Betöltési idők: Ha két-három másodpercbe telik, amíg egy oldal használhatóvá válik, a dolgok már kritikusak. A lassú webhelyek kincsesbánya a SEO technikai hibaelhárításához. Több tucat tényező játszik itt szerepet, a szükségtelenül nagy képfájloktól az olyan különlegességekig, mint a tömörítetlen CSS és a Javascript.
  • Oldalindexelés: A legismertebb eszköz ezen a területen – kiterjedt weboldalakkal is segíti a felhasználókat! – XML oldaltérképek. A SEO ügynökségek szakértői a HTTP fejléceket és a robots.txt fájlt is ellenőrzik.
  • Strukturált adatok: A strukturált adatok felvételével a keresőmotorok könnyebben azonosíthatják az oldalon található tartalom típusát. A Google átfordítja pl. B. a bővített kivonatok, amelyek felkeltik a figyelmet a keresési eredmények között.
  • Hibás hivatkozások és átirányítások: A hibaoldalak irritálják a felhasználókat, és a keresőmotorok is hibaként regisztrálják őket. Az okok különbözőek lehetnek. Gyakran azonban áthelyezett vagy törölt webhelyekről van szó.
  • W3C hiba: A mozaikszó az internetes technológiák szabványosításával foglalkozó nemzetközi szervezetet jelöl. Az olyan eszközök, mint a W3C érvényesítő ellenőrzik, hogy webhelye megfelel-e ezeknek a szabványoknak. A megfelelő hibákat a lehető legkisebbre kell csökkenteni.
 
Természetesen ez az ellenőrző lista csak egy kis kivonatot kínál a műszaki SEO kiterjedt teendőinek listájából. Érdemes megjegyezni olyan szempontokat is, mint a lusta betöltés, a szemantikus jelölés (JSON-LD), a nyílt gráfcímkék, a kanonikus címkék és még sok más. Mindenesetre fontos megérteni, hogy ezek nem technikai trükkök. Ennek nagy része közvetlen előfeltétele annak, hogy az oldal látogatói – és így ügyfelei – mindig optimális felhasználói élményben részesüljenek.
 

<-- Vissza a Webfejlesztés lehet az üzleti siker kulcsa Felsőörs Veszprém megye blog oldalra!