Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Műanyag ablak árak I. 1. Kerület Budapest

10 érv, hogy miért érdemes műanyag ablakot választani

Azok számára, akik ablak- és nyílászáró vásárlását tervezik, és korszerű, esztétikus, ugyanakkor biztonságos és időtálló megoldást keresnek, a műanyag ablak a legideálisabb választás. Biztosan nem ismeretlen számunkra a tapasztalat, amikor belépünk egy olyan lakásba, amelyben a megkopott, kifakult, esetleg málló, fából készült nyílászáró látványa beárnyékolja az - egyébként pozitív - összképet, a színek harmóniáját és a stílust. Az is előfordulhat, hogy nem csak esztétikai problémák merülnek fel, hanem a hő- és hangszigetelés sem megfelelő minőségű. Amennyiben csak a látványon kell javítani, a probléma többnyire orvosolható némi csiszolással és festéssel (amelyet ajánlott évente elvégezni). Rosszabb esetben, ha a faanyag komolyabban megsérült vagy elöregedett, a teljes szerkezet cserére szorul. Az ilyen faelemek takarítása sem egyszerű, a helyzetet ugyanis tovább súlyosbíthatja a víz és tisztítószerek használata. Az elmúlt években egyre több ember dönt a műanyag nyílászárók mellett, vagy cseréli le műanyagra a fa vagy alumínium nyílászárókat, hiszen szinte csak pozitív tapasztalatokat olvashatunk vagy hallhatunk róla.

Az alábbi 10 pontban szedtük össze a műanyag nyílászárók legfontosabb előnyeit:

1. Mivel nem engedik ki a hőt (a műanyag tokok sokkal jobban szigetelnek, mint a fa vagy az alumínium anyagból készült társaik), rendkívül energiahatékonyak, sokat spórolhatunk a fűtésszámlákon, és a beruházás költségei is belátható időn belül megtérülnek.
2. Remek hőszigetelő hatásuk mellett figyelemre méltó hangszigetelő képességük is, így a nem kívánatos zajokat is kizárják a lakásból. Ha fontos számunkra a mindennapok nyugalma, ezt a szempontot is vegyük figyelembe.
3. Általában olcsóbb áron beszerezhetőek mint a más anyagból készült ablakok.
4. Míg a fa folyamatos ápolást, rendszeres csiszolást és festést igényel, a műanyag ablak esetében mindez elhagyható, így nem szükséges időt, energiát és pénzt fordítanunk a karbantartására. Sima felületének köszönhetően könnyen és egyszerűen tisztítható, se a vízzel, se a tisztítószerekkel történő találkozás nem tesz kárt az állapotában.
5. Ha megfelelő minőségű terméket vásárolunk, akkor műanyag ablakaink időtállóak lesznek - akár fél évszázadig is használhatjuk őket szerkezeti károsodás, különösebb meghibásodás nélkül.
6. Nem fog megkopni, kifakulni, elszíneződni, roncsolódni; sem az eső, sem az erős napsütés nem okoz rajta
sérüléseket, mivel ellenáll az időjárási körülményeknek.
7. A több ponton záródó műanyag nyílászárók mellett biztonságban tudhatjuk otthonunkat. Minél több ponton záródik ugyanis, annál inkább véd az illetéktelen behatolók ellen.
8. Széles színpaletta: sokan azért vonakodtak korábban a műanyag nyílászárók használatától, mert nem tartották őket eléggé egyedinek. Napkjainkban azonban már olyan sok szín közül választhatunk, hogy bármilyen stílusban is szeretnénk berendezni otthonunkat, biztosan találunk olyat, amely harmonizálni fog a lakás színvilágával.
9. Ha az ingatlan új, műanyagból készült nyílászárókkal van felszerelve, eladási értéke is jelentősen nő.
10. A műanyag nyílászárók környezetkímélő megoldást jelentenek, mivel a műanyag száz százalékban
újrahasznosítható, arról nem is beszélve, hogy gyártásuk gyorsabb, és kevesebb energiát igényel, mint a más anyagból készült változatoké.

Összegezve:
A műanyag nyílászárók gyártása jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt húsz évben. A fejlesztéseknek köszönhetően a kezdetben kevéssé népszerű, alacsonyabb élettartamú ablakok napjainkra a legnépszerűbb, legpraktikusabb, időtálló megoldássá alakultak át. A műanyag ablak élettartama hosszú, jó hang- és
hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, költség- és energiahatékony. Mindezeken felül praktikus, biztonságos, könnyen tisztítható, és a megfelelő szín kiválasztásával bármilyen stílusú lakás vagy ház esztétikus eleme lehet. Ráadásul ezen pozitív tulajdonságok összessége jelentősen megnöveli ingatlanunk eladási árát is.

<-- Vissza a Műanyag ablak árak I. 1. Kerület Budapest blog oldalra!